Over de praktijkondersteuner – Huisartsenpraktijk Guibert Buiron – Dordrecht
Header afbeelding
Oranjepark 9 3311 LP Dordrecht Tel:078 6136331

Over de praktijkondersteuner

In onze praktijk werken meerdere praktijkondersteuners:

Praktijkondersteuner Somatiek (POH)

De POH ondersteunt onze patiënten met een chronische ziekte zoals diabetes (suikerziekte), CVRM (hartklachten), COPD (longziekten). De POH heeft periodiek een afspraak met u om uw gezondheid te bespreken. Ook biedt onze praktijkondersteuner Ouderenzorg.

Wij hebben de volgende spreekuren:

  • Diabetesspreekuur – op maandag, dinsdag en  donderdagochtend op afspraak.
  • Longfunctietesten – op maandag, dinsdag en donderdagochtend op afspraak.
  • CardioVasculairRisicoManagement (bloeddrukcontroles) – op maandag, dinsdag en donderdagochtend op afspraak.

 

Thuis meten en telemonitoring

Het is mogelijk om thuis uw bloeddruk, bloedsuiker of gewicht te meten en door te geven aan de praktijk. Ook is het mogelijk om op afstand begeleid te worden. U krijgt dan tijdelijk meetapparatuur in huis, waarmee de huisarts of POH somatiek uw gezondheid in de gaten kan houden. Hierdoor hoeft u minder vaak naar het ziekenhuis. Bespreek uw wensen en mogelijkheden met uw POH somatiek.

 

 

Praktijkondersteuner GGZ (POH GGZ)

De POH GGZ heeft kennis van psychische en psychosociale klachten en ondersteunt patiënten met deze klachten. U kunt met uw huisarts bespreken of een gesprek met de POH GGZ voor u zinvol kan zijn. Als dat het geval is, wordt een eerste gesprek met de POH GGZ gepland.

In dit gesprek brengt de POH GGZ samen met u uw klachten en vragen in kaart. Ook wordt besproken hoe lang u deze klachten heeft en wat u reeds geprobeerd heeft om van uw klachten af te komen.

In bepaalde gevallen is een kortdurende behandeling of ondersteuning door de POH GGZ bij onze praktijk mogelijk. In andere gevallen wordt gekeken hoe en waar uw klachten het beste opgepakt kunnen worden. Dit kan een vervolgtraject zijn bij bijvoorbeeld maatschappelijk werk, een psychologenpraktijk of een GGZ-instelling. De POH GGZ zal dit advies met u en de huisarts bespreken.

De POH GGZ kan dus helpen door:

  • het verhelderen van problemen;
  • het geven van advies over behandeling en verwijzing;
  • (in sommige gevallen) kortdurende behandeling in de huisartsenpraktijk;
  • nazorg na behandeling in de GGZ.